Dit moet je weten over het repareren van een iPhone

Je hoort het steeds vaker bij jouw vrienden of familie. Bij de één is hun scherm kapot, bij de ander doet het geluid het niet meer. Met zoveel kapotte telefoons lijkt het onwaarschijnlijk dat jouw telefoon nooit kapot zal gaan. Het is daarom ook handig om te weten wat je moet doen mocht jouw telefoon ooit kapot gaan. Vroeger waren er nog zichtbare schroeven op je telefoons, waardoor het makkkelijker werd om zelf reparaties te doen. Tegenwoordig zijn deze helaas niet meer zo zichtbaar, waardoor je zelf goed gereedschap nodig hebt, of je moet anders jouw telefoon laten repareren door een professional.

Wat kan ik zelf doen?

Voordat je jouw telefoon laat repareren door een professional wil je natuurlijk zelf eerst kijken of je de telefoon zelf kunt repareren. Afhankelijk van het probleem met jouw iPhone, zijn er verschillende acties die je kunt uitvoeren. Mocht je een trage telefoon hebben, zou het bijvoorbeeld handig kunnen zijn om jouw telefoon intern goed schoon te maken. Dit houdt in bijvoorbeeld onnodige apps, foto’s of video’s te verwijderen. Een andere optie zou kunnen zijn om jouw te iPhone te resetten door de volume knop en de aan/uit knop tegelijk ingedrukt te houden. Bij het repareren van een scherm is het wel geadviseerd om deze te laten doen door een professional, omdat het veel vakmanschap vereist. Je zou dan dus bijvoorbeeld een iphone 11 reparatie of een iphone 10 reparatie laten doen.

Hoe kan ik reparaties voorkomen?

Het is natuurlijk wel het belangrijkst om reparaties te voorkomen. Dit betekent dus goed omgaan met jouw telefoon. Je kan beginnen met het kopen van een hoesje. Dit zal jouw telefoon beschermen tegen krassen op de voorkant of achterkant van jouw telefoon. Een screen protector zou hierbij ook handig zijn. Verder is het belangrijk om geen opladers te kopen die niet van de originele fabrikant zijn. Deze zorgen er namelijk vaak voor dat jouw telefoon vaak oververhit raakt, en een minder goede batterij.

Lees tip:  De refurbished iPhone 8 is nu al beschikbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.