De Samsung Galaxy S8 en S8+ beschadigen sneller

 

De nieuwe Samsung Galaxy S8 en S8+ raken een stuk sneller beschadigd dan de voorgangers. Het glas breekt ook een stuk sneller dan andere smartphones, waaronder de iPhone 7 en Galaxy S7. Dit blijkt na de test van de Franse consumentenbond Que Choisir. Zij hebben een test uitgevoerd om aan te tonen welke smartphone het best tegen schade kan.

De Franse consumentenbond heeft besloten om te kijken hoe de nieuwe Galaxy S8 tegen beschadiging van vallen kan. Dit wordt gedaan door een valtest, deze valtest wordt uitgevoerd in een ‘valtrommel’. Dit is een apparaat dat de smartphone roterend op een hard oppervlak laat vallen, na 100 vallen wordt dan de schade beoordeeld.

Nadat de S8 50 keer gevallen was, was de schade te groot om de test voort te zetten. De consumentenbond heeft de test natuurlijk wel met nieuwe toestellen uitgeprobeerd, maar kregen hierbij hetzelfde resultaat. Bij deze zelfde test bleven de iPhone 7 en Huawei P9 licht beschadigd, bijvoorbeeld krassen op de behuizing en het scherm. Maar bij de S8 was de beschadiging zo erg dat er een Samsung scherm reparatie nodig was om dit te herstellen. Het is ook zo dat deze test natuurlijk gezamenlijk als europese consumentenbond is uitgevoerd.

De Franse consumentenbond heeft een video van deze test online gezet, en de Nederlandse consumentenbond heeft deze vertaald. Het is ook gezegd dat deze test jaarlijks wordt uitgevoerd met 110 verschillende toestellen, en deze de test overleven met krassen en bijvoorbeeld deuken of kapotte hoekjes.

Gelukkig is de reparatie voor de S8 goedkoper te krijgen dan Samsung reparatie voor de S7. Dit heeft te maken met het feit dat de schermen voor de S8 ook zo’n 200 dollar goedkoper is dan dat van de S7. Het is dus ook zo dat veel reparateurs aangeven dat zij verwachten dat de kosten voor de vervangende schermen hierdoor ook een stuk lager komen te liggen dan de voorgangers. Het heeft dus een voor- en nadeel, het scherm breekt sneller maar de kosten voor de reparatie is ook weer lager. Het aantal Samsung reparaties zal dus flink toenemen door deze veranderingen. Dat zorgt er dan weer voor dat de reparateurs beter zaken zullen doen op het gebied van schermreparaties.

Lees tip:  Oplossingen voor problemen met de batterij van de Samsung Galaxy S5


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.