Nexus 6P

Met de Nexus lijn, is Huawei een nieuwe lijn ingeslagen. De Nexus 6P is namelijk de eerste smartphone uit de Nexus lijn, die Huawei heeft opgezet. Ook heeft Huawei hier een primeur mee behaald. De Nexus 6P is namelijk de meest high-end Google smartphone van dit moment. De voorgangers van de 6P zijn de Nexus 5X, die door LG werd uitgebracht en de Nexus 6, die door Motorola werd uitgebracht. De Nexus 6P is ten opzichte van haar voorgangers op vele fronten enorm verbeterd.

De Nexus 6P in vogelvlucht

De Nexus 6P is een groot toestel met een prachtig scherm, van maar liefst 5,7 inch. Dit grote scherm heeft ook nog eens een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Alle kleuren komen enorm goed tot zijn recht op dit prachtige scherm en daarnaast is het scherm ook nog eens enorm goed af te lezen in de buitenlucht. Het toestel heeft een metalen behuizing en daardoor krijgt het toestel een stoere uitstraling. De Nexus 6P heeft een afmeting van 159,4 bij 77,9 en het toestel is met 7,3 millimeter enorm dun. Toch is het toestel wel wat zwaarder dan de concurrentie met een gewicht van 178 gram.

High end specificaties

Aan de achterkant van het toestel vindt men een specificatie, die voor Huawei nieuw is. Aan de achterkant vindt men namelijk een vingerafdrukscanner. Deze kan worden gebruikt, om betalingen te verrichten en om natuurlijk het toestel te kunnen ontgrendelen. Naast deze nieuwe specificatie is de Nexus 6P ook voorzien van een usb-c-poort. Deze poort zorgt ervoor dat date en stroom vele malen sneller kunnen worden doorgevoerd. Een andere voordeel van deze poort is, dat de kabel er op alle manieren in kan. Hier hoeft niet over nagedacht te worden. Of dit nieuwe toestel een succes gaat worden is nog maar de vraag. Er zijn veel andere telefoons waarmee men moet concurreren. Neem bijvoorbeeld de Huawei P9. Dit is een toestel met veel betere specificaties.

Lees tip:  Samsung omarmt evolutie met Galaxy S22

 Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.