Sim only verovert de Nederlandse telefonie markt

Bijna alle mensen in Nederland bellen allemaal mobiel. Dit was niet eens heel lang geleden ondenkbaar. Een aantal jaar geleden belde iedereen met een vaste telefoon. Die tijden zijn gelukkig voorbij en is iedereen inmiddels mobiel verbonden met elkaar. Er zijn in Nederland 3 soorten mobiele abonnementen die het meest worden afgesloten. De populairste is natuurlijk het traditionele provider abonnement van de bekende providers. Denk bijvoorbeeld aan Vodafone, T-Mobile en KPN. Daarnaast heb je ook het prepaid abonnement. Dit is de minst populaire variant. Maar het abonnement wat steeds populairder wordt in Nederland is de sim only abonnement. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de sim only abonnement vanaf 2016 steeds populairder wordt in Nederland. Dit heeft namelijk een aantal oorzaken. Wil je graag weten waarom dat zo is, en wil je misschien in de toekomst ook een sim only abonnement afsluiten? Dan moet je vooral dit artikel verder lezen. In dit artikel zal ik je namelijk vertellen waarom de sim only abonnement zo populair is geworden en kom je erachter of het de juiste abonnement is voor jou.

 

Waarom wordt sim only steeds populairder?

Er zijn natuurlijk verschillende verklaringen waarom de sim only abonnement zo populair is. De sim only is namelijk vaak goedkoper dan een traditioneel provider abonnement, en niet veel duurder dan een prepaid abonnement. Een sim only abonnement lijkt op een traditioneel provider abonnement. Vaak krijg je namelijk een compleet pakket. Denk daarbij aan internetdata, beltegoed en sms. Het verschil met een traditioneel abonnent is dat je geen nieuw toestel krijgt bij het afsluiten van een sim only abonnement. Dit heeft een aantal voordelen. Je ziet namelijk niet vast aan een duur 2-jarig abonnement. Een sim only abonnement kan je zelfs voor een scherpe prijs voor maximaal 1 jaar afsluiten. En bij sommige providers is het zelfs mogelijk om je contract maandelijks op te zeggen.

Lees tip:  Alles in 1 of sim only?

 

Een sim only abonnement is dus populair omdat het vele voordelen kent t.o.v. de andere abonnementen. Dus mocht je geen nieuw toestel nodig hebben maar wel een nieuw abonnement? Dan kan je een SIM only abonnement gemakkelijk en snel online afsluiten!

 

 Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.