Hoe werken sim only abonnementen? 

Nog geen tien jaar geleden was er niet veel keuze als je een telefoonabonnement wilde afsluiten. Je ging naar de telefoonwinkel, kreeg advies van de verkoper en je sloot een abonnement af. Er was niet veel keuze als je toen een telefoon wilde kopen. Dat is nu wel anders. Het is niet eens meer nodig om een nieuwe telefoon met abonnement te nemen om te kunnen bellen. De providers kregen al snel door dat er een grote vraag was naar abonnementen zonder telefoon. Deze sim only abonnementen zijn tegenwoordig volledig ingeburgerd.

All-in-one simkaart

Simkaarten zijn beschikbaar in drie formaten: standaard, micro en nano. Als je een nieuwe simkaart ontvangt dan is dit tegenwoordig meestal een all-in-one simkaart. Dit betekent dat het alle drie formaten ondersteund. Het verschil tussen simkaarten is niet zozeer de fysieke grootte maar het draait meer om het abonnement wat erbij hoort. Dit is de bundel met belminuten, sms’jes en data. De Nederlandse providers bieden vrijwel alle combinaties aan van belminuten, sms’jes en data. Er is voor iedereen een geschikte combinatie die past bij het persoonlijke gebruik van telecom diensten.

Abonnement
Een sim only met abonnement wordt afgesloten met een vastgesteld aantal belminuten, sms’jes en data per maand. Een
maandelijks opzegbaar contract is mogelijk maar vaker wordt het abonnement voor een jaar of twee jaar afgesloten. Iedere maand betaal je er hetzelfde tarief voor. Deze abonnementen zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden belminuten, sms’jes en data. Bij sommige providers is het zelfs mogelijk om de hoeveelheden zelf te bepalen zodat je het abonnement volledig op je wensen kunt laten aansluiten. Als je meer verbruikt dan het vastgestelde aantal belminuten, sms’jes en data dan betaal je extra voor het buiten-de-bundel verbruik. Het is niet mogelijk om zonder kosten onder het abonnement uit te komen. Je bent verplicht om de volledige looptijd uit te zitten of je moet het resterende aantal maanden vooruit betalen aan de provider. Dat is het nadeel van een abonnement. Een sim only abonnement is voor 1 maand af te sluiten maar ook voor 12 of 24 maanden. De maandelijkse contracten kosten over het algemeen meer.

Lees tip:  Sim only van Robin Mobile voor je iPhone of Samsung!

Verschil ten opzichte van prepaid
Met prepaid maak je gebruik van een tegoed. Dit tegoed kun je gebruiken om te bellen, sms’en en internetten. Hierdoor betaal je bij een prepaid alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt en heb je volledige controle over je uitgaven. Je maakt gebruik van een prepaid simkaart met een bijbehorende account en telefoonnummer. Het tegoed kun je opwaarderen als het op is. Het voordeel van prepaid bellen is dat je niet te maken hebt met vaste maandelijkse lasten. Je bepaalt zelf hoeveel je besteed aan het gebruik van de mobiele diensten van de provider.Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.