Telefoon kopen Kijk niet alleen naar top 10 lijstjes

Telefoon kopen? Kijk niet alleen naar top 10 lijstjes

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Dan is de kans groot dat je naar top 10 lijsjtes gaat zoeken. Je gaat op zoek naar de beste telefoon in 2020 of naar de beste telefoon om foto’s mee te maken. Natuurlijk stuurt dat je de goede richting op, maar het is niet het allerbeste idee. Dat komt doordat de top-10 lijstjes vaak gemaakt worden op basis van de perceptie van diegene. Wat ik daarmee wil zeggen is dat hij het de beste telefoon vindt, omdat de telefoon het beste aansluit bij zijn wensen. Een goede telefoon is een telefoon die doet wat jij wilt. Dus aansluit bij jouw wensen. Een goede telefoon doet wat jij elke dag van de telefoon verwacht. In deze blog ga ik jou uitleggen hoe je wel tot een goede telefoon komt.

Analyseer je eigen gedrag

Bekijk je gedrag eens van dag-tot-dag. Kijk eens goed naar wat je dagelijks met je telefoon doet en welke dingen je vooral leuk vindt om te doen. Speel je veel spelletjes, dan is een snelle processor en een goede accu van levensbelang. Maak je graag foto’s? Dan is een goede camera en veel opslagcapaciteit van belang. Kortom: het gaat er vooral om wat je allemaal met je telefoon doet. Dat bepaalt voor het grootste deel wat je wel of niet met je telefoon wilt doen en dus wat voor telefoon je wilt hebben.

Dan is het tijd voor je budget

Zorg ervoor dat je goed in beeld hebt wat je wilt uitgeven. Geld is natuurlijk de grootste beperkende factor voor het uitkiezen van een telefoon. Wanneer je ongelimiteerd budget hebt kun je gewoon voor het allerbeste toestel gaan en dan ben je daar ook weer klaar mee. Daarom adviseer ik om altijd een budget in acht te nemen en daaraan te houden. Zorg ervoor dat je niet teveel geld uitgeeft. Wanneer je toch een iets betere telefoon hebt uitgekozen dan past binnen je budget kun je twee dingen doen. Nog even wachten en doorsparen of gaan voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone. Beide opties zijn natuurlijk prima. 

Lees tip:  Goedkoop bellen met een sim only abonnement?

Kies de winkel goed uit

Je telefoon wil je iedere dag kunnen gebruiken. Wanneer er iets mis mee is wil je dit direct kunnen oplossen. Een goede winkel of webshop is dus super belangrijk zodat je niet alleen aangewezen bent op de garantie van het merk van je telefoon. Zorg er dus voor dat je de telefoon bestelt bij een goede en betrouwbare webshop. Deze kun je herkennen aan reviews, hoe lang de webshop bestaat en of er veel over de webshop te vinden is online. Kijk bijvoorbeeld naar actieve social media profielen. 

Succes

Ik wens je veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon. Ik hoop dat de tips uit deze blog je verder hebben geholpen bij je keuze en dat je tot een goede aankoop kunt komen.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.