Let hierop bij de aanschaf van een mobiel

Elke paar jaar schaffen we een nieuwe mobiele telefoon aan. De aanbieders komen steeds weer met nieuwe snufjes waardoor we bijna verplicht zijn om regelmatig een nieuwe telefoon aan te schaffen. We worden beïnvloed door de mensen om ons heen en geven weer een paar honderd of duizend euro uit aan een nieuw toestel. Uiteindelijk verkoop je het oude toestel, daar krijg je vaak niet zo veel geld meer voor terug. Maar waar let je op bij de aanschaf van een nieuw toestel? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Camera

De camera’s van nieuwe toestellen worden steeds beter. Tegenwoordig hebben mobiele telefoons niet 1, niet 2 maar soms wel 3 camera’s. En dan hebben we het alleen nog maar over de camera’s op de achterkant van de telefoon en niet de selfiecamera. Het klinkt allemaal erg fancy, maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de camera(‘s). Let goed op het aantal megapixel en de mogelijkheden van de camera. Hierbij kan je ook denken aan het maken van foto’s in een donkere ruimte. Daar zijn tegenwoordig allerlei mogelijkheden voor.

5G ondersteuning

We zijn tegenwoordig allemaal wel bekend met 5G. Er wordt verwacht dat we op korte termijn gebruik kunnen gaan maken van 5G. Als je dat wil, moet je nieuwe toestel dat wel mogelijk maken. Hierom is het verstandig om bij de aanschaf te bekijken of het toestel 5G ondersteuning biedt. 

Geheugen

We maken allemaal erg veel foto’s met onze telefoon. De mobiele telefoon kan al bijna een gewone camera vervangen. Al deze foto’s en filmpjes moeten wel worden opgeslagen. Doordat de foto’s tegenwoordig vrij veel geheugen in beslag kunnen nemen is het verstandig om ook op het geheugen te letten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Het is natuurlijk zonde als je op korte termijn al te weinig geheugen hebt.

Lees tip:  Tips voor datagebruik in het buitenlandGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.