Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving

Internet is natuurlijk tegenwoordig helemaal niet meer weg te denken uit onze samenleving, want sta er maar eens bij stil wat je allemaal doet via internet.

Dat gaat natuurlijk veel verder dan alleen maar het gebruik van de diverse Social Media, om contact te houden met je online vrienden, of iedereen te laten weten wat je op dit moment aan het doen bent, of wat je aan het eten bent.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat we gemiddeld, en ga eerst maar eens even zitten want het is een erg groot aantal, 11 uur per dag online zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we iedere minuut van de 11 uur ook daadwerkelijk aan het typen zijn, of foto’s uploaden, maar we zijn er wel mee bezig om te kijken of er berichten zijn, om te posten en ga zo maar door.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over andere activiteiten die we doen op of via het internet, zoals winkelen, reizen boeken, muziek te luisteren, of film en serie te kijken.

We brengen een groot gedeelte van onze dag online door, want we willen niets missen van de wondere digitale wereld.

Raar dus dat velen van ons die internettoegang zo relatief slecht voor elkaar hebben, en we nog regelmatig moeten wachten tot filmpjes en dergelijke geladen zijn. En dan bedoelen we niet die mensen die een abonnement hebben afgesloten bij een minder goede provider, maar juist een abonnement met erg langzaam internet.

Hallo? We leven in het jaar 2016. We kennen glasvezel internet, die het mogelijk maakt om met snelheden te surfen tot maar liefst 500 Mbps. En dat is toch wel wat anders dan de doorsnee internetgebruiker thuis of via de mobiel heeft.

Want uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld een snelheid hebben van 17 Mbps. Wereldwijd is dat overigens 5,6 Mbps. Maar in dat gemiddelde zitten ook veel landen waar er niet overal internettoegang is. In Nederland kan iedereen gewoon snel internet krijgen, via glasvezel.

De reden dat er zo weinig mensen een internettoegang hebben met snelheden die wel allerlei moderne toepassingen mogelijk maakt? Simpel, en eigenlijk ook wel weer een typisch Nederlands verhaal: De prijs.

Ja, snel internet kost wat, en dat is ook van toepassing als je ook eens naar de wat leukere kanalen wilt kijken op de televisie. Maar er is genoeg aanbod van abonnementen die helemaal niet duur zijn, en waar je en leuke kanalen op de televisie kunt kijken, en ook nog eens een fatsoenlijke snelheid krijgt voor internet. Overigens, het is voordeliger om dit soort leuke dingen in ÈÈn abonnement onder te brengen, en datzelfde is ook van toepassing op bellen.

Een dergelijk pakket wordt door nagenoeg alle providers aangeboden, met spreekt wel van een alles in 1 pakket. Doordat je geen losse abonnementen meer hebt, maar alles onderbrengt bij ÈÈn en dezelfde provider, vallen er kosten weg. En daardoor is zo’n alles in 1 pakket goedkoper.

En dat geld dat je bespaard, kun je gebruiken door een beter pakket te nemen. Bijvoorbeeld met leukere televisiekanalen, of juist om een snelle glasvezelverbinding te krijgen.

Daarom kun je het beste gewoon eens het aanbod van alles in 1 vergelijken. Dan zie je namelijk al snel dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn. en dat ook jij voor een redelijk bedrag snel glasvezelinternet kunt krijgen, en voortaan alles kunt doen via het internet. Want laten we eerlijk zijn, een gemiddelde internetsnelheid in Nederland, toch ÈÈn van de meest vooraanstaande landen op het gebied van innovatie en internet, van 17 Mbps, is natuurlijk erg laag.

Kom dus binnen in de moderne tijd, ga alles in 1 vergelijken, en zorg voor meer entertainment op de televisie, en een hogere internetsnelheid door glasvezel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.