Nederlanders kiezen sim-only boven prepaid

UTRECHT, 20160823 — Nederlanders zien steeds vaker af van prepaid. In plaats daarvan nemen ze een sim-only abonnement. Goedkoopstesimonly.net zocht uit waarom deze abonnementen zo populair zijn.

Vooral de prijs lijkt een grote rol te spelen. Sim-only abonnementen staan bekend om de lage kosten, in vergelijking met prepaid. De tarieven voor bellen, smsen en internetgebruik liggen meestal lager. Uit een analyse van GSM Helpdesk blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders daarom tegenwoordig voor sim-only kiest.

Het goedkoopste sim-only abonnement is van Simpel. Zo bleek eerder al uit onderzoek van Goedkoopstesimonly.net. Een beller betaalt slechts drie euro per maand voor honderd belminuten.

Eén van de goedkoopste prepaid-abonnementen is van  *Bliep. Daar betaalt een klant 5 euro voor 100 belminuten. Op jaarbasis gaat dat om een aanzienlijk verschil in vergelijking met sim-only abonnementen. Vandaar dat veel prepaid-klanten overstappen.

Dat de prijs een belangrijke factor is bij het kiezen van een provider, bleek eerder al uit de Deloitte Global Mobile Consumer Survey van 2015. In 2014 gaf 53 procent van de Nederlanders aan dat de prijs doorslaggevend was bij de keuze voor een provider. In 2015 groeide dit naar 62 procent.

www.goedkoopstesimonly.net

 Lees tip:  Telfort vernieuwt aanbod sim only abonnementen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.