Voordelig met een prepaid simkaart bellen

Mobiel bellen: wie doet het in Nederland tegenwoordig niet? Het is gebruikelijk om mobiel te bellen. Dat is ook wel logisch, want we communiceren steeds vaker over een afstand. In sommige situaties is het dan niet handig om alleen berichtjes te versturen. Daarom wordt er nog altijd veel mobiel gebeld. Dat kan met een abonnement en met prepaid. Wil je meer weten over bellen met een prepaid simkaart en hoe dit voordelig kan? Lees dan dit artikel voor alle relevante informatie!

Prepaid simkaart voor goedkoop bellen

Een prepaid simkaart kopen als je voordelig wilt bellen heeft meerdere belangrijke voordelen. Hieronder worden er drie genoemd:

  • Je bepaalt zelf waar je je beltegoed aan verbruikt. Als je alleen wilt bellen, dan kun je dat gewoon doen. Als je het wilt combineren met sms’en en mobiel internetten, dan bepaal je zelf op welke manier je dit combineert. Dit betekent dat je je budget voor mobiel bellen beter kunt bepalen en flexibeler bent.
  • Na het aanschaffen van een prepaid simkaart, kun je opwaarderen en vervolgens kiezen voor een prepaid belbundel. Hier kom je voordeliger mee uit dan normaal opwaarderen. Een dergelijke belbundel is 30 dagen (1 maand) geldig. Dit is handig wanneer je goedkoper wilt uitkomen. Bovendien zit je niet vast aan een contract, wat bij een abonnement natuurlijk wel het geval is.
  • Bellen met een prepaid simkaart is goedkoop omdat je zelf kiest wanneer je opwaardeert en bel. Vooral wanneer je niet veel belt of wanneer je niet consistent mobiel belt, kom je goedkoop uit met prepaid. 
Lees tip:  Digitaal adverteren

Wat zijn goedkope prepaid beltarieven?

Het is logisch dat velen met de volgende vraag komen: als ik mobiel wil bellen met prepaid, wat zijn dan voordelige tarieven? Al wil je zo goedkoop mogelijk bellen met prepaid, dan zijn er twee dingen van belang:

  1. Je betaalt niet meer dan 10 cent per belminuut. Ga je hier overheen, dan is de prepaid provider waar je voor kiest niet goedkoop. Het is dan ook aangeraden om te kiezen voor een goedkopere aanbieder.
  2. Kies voor een prepaid provider die geen starttarief rekent. Zo kom je voordeliger uit.

Er zijn natuurlijk vrij veel providers die mobiele diensten zoals prepaid aanbieden. Daarom is het van belang verschillende prepaid providers goed te vergelijken. Op die manier is het eenvoudiger om zo goedkoop mogelijk uit te komen wanneer je mobiel wilt bellen en hierbij gebruik wilt maken van prepaid. Bovendien kun je providers ook direct op andere factoren vergelijken, zoals tarief per sms en verbruikte MB. Zo kom je tot een prepaid provider die goed bij jou past en kun je gerust een prepaid simkaart kopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.