Verlies ik mijn data als ik mijn iPhone laat repareren?

Vervelend, je iPhone is stuk en moet gerepareerd of vervangen worden. Misschien kun nu wel niet bij je data en bestanden en ben je daar behoorlijk over in paniek. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, diverse iPhone zaken zijn gespecialiseerd in het terughalen van je data door middel van een erkend Data Recovery programma.

Wil jij je telefoon laten maken en kun je je telefoon nog wel via een kabeltje verbinden met een computer? Dan is het slim om sowieso een backup van de belangrijkste foto’s, telefoonnummers en andere handige informatie te maken voor je je telefoon laat repareren.

Vraag áltijd aan de reparateur van je iPhone of je data bewaard blijft. Als ze daar geen garantie op kunnen geven loop je namelijk een risico. Kun je überhaupt niet meer bij je bestanden door de schade? Zoek dan een gespecialiseerde zaak uit die aan Data Recovery doet. Dit is niet heel goedkoop, maar wel de handigste manier om al je foto’s en bestanden straks weer op je oude vertrouwde omgeving te hebben staan.

Waar moet je nog meer op letten bij het laten repareren van een telefoon?

1. Doe research naar het reparatie bedrijf

Er zijn helaas best wel wat bedrijven die reparaties uitvoeren die geen goed werk leveren. Doe daarom voor je ergens naar binnen stapt even grondig onderzoek naar de volgende 3 dingen die naast data recovery ook belangrijk zijn:

  • Hoe zijn de recensies?
  • Gebruiken ze originele iPhone onderdelen?
  • Hoe lang is de garantieperiode na een reparatie?

Met deze drie indicaties kun jij bepalen of jij de door deze zaak kunt laten helpen. Slechte recensies zijn tegenwoordig, zeker bij dit soort bedrijven, een goede indicatie. Ook als ze geen originele onderdelen gebruiken en een garantieperiode van één of twee maanden bieden op het gerepareerde onderdeel kun je deze zaak beter overslaan.

Lees tip:  iPhone 13 versus iPhone 11 

Het is niet voordelig op de lange termijn om naar een bedrijf te gaan dat gebruik maakt van goedkopere merkloze onderdelen. De kans dat deze onderdelen mankementen gaan vertonen en niet goed aansluiten op de Apple apparatuur is namelijk zeker aanwezig.

Een landelijk gevestigd bedrijf met meerdere winkels die zowel aan Data Recovery doen als dat ze verder hoog aangeschreven staan voor allerlei reparaties is Phone Repairs. Grote vestigingen zitten bijvoorbeeld in Waalwijk en Den Bosch. Zij bieden snelle reparaties met originele onderdelen en bieden daarop 12 maanden garantie. Dat is superfijn, zo kun je weer heel lang vooruit met je iPhone.

Op hun website staan alle reparaties per telefoon en onderdeel uiteengezet en uitgerekend in een tabel. Dat is een hele goede indicatie om mee in te gaan schatten of een reparatie voor jouw iPhone nog voordelig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.