Samsung omarmt evolutie met Galaxy S22

Samsung heeft het idee van evolutie boven revolutie omarmd als het gaat om de Samsung Galaxy S22. Terwijl de Samsung Galaxy S22 Ultra een upgrade van de Galaxy Note is, volgt de standaard S22 grotendeels de voetsporen van zijn voorganger.

Dat is geen slechte zaak. Het ontwerp, de prestaties, het display en de camera’s van de telefoon waren al bijzonder goed. Een voortzetting hiervan is dus zeker geen slecht idee.

Het is dus geen verrassing dat Samsung het Contour Cut-ontwerp dat de S21 introduceerde, heeft verdubbeld. Combineer dat met alle informatie die de afgelopen zes maanden naar buiten zijn gekomen en er is niets onverwachts aan de standaard Galaxy S22. Maar dat betekent niet dat het geen plek zal hebben op de lijst met beste Android-telefoons. 

Galaxy S22

De standaard Galaxy S22 is nu beschikbaar om te kopen. De standaard en Plus zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, groen en roze goud, met grafiet, crème, hemelsblauw en violet als enkel online opties. Ook de Samsung Galaxy S22 hoes is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De Samsung Galaxy S22 is verkrijgbaar in modellen van 128 GB en 256 GB. Bovendien heeft het dezelfde beginprijs als zijn voorganger.

Camera

De camera-app bevat opnieuw de modi die zo handig zijn gebleken voor Samsung-fotografiefans, zoals Single Take en Dual View, maar het ontbreken van nieuwe modi voor de 2022-telefoons betekent dat de camera-ervaring op geen enkele manier nieuw aanvoelt.

Batterij

De batterijcapaciteit is verrassend klein met 3.700 mAh, wat een downgrade is van 300 mAh ten opzichte van het model van vorig jaar en het is te hopen dat Samsung een aantal optimalisaties heeft geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de levensduur van de batterij niet onder druk komt te staan.

Lees tip:  De LG G5

De oplaadsnelheid is 25 W, wat niet snel is in vergelijking met wat sommige rivalen aanbieden, maar dankzij de kleinere batterij van de telefoon zou het opladen sneller moeten zijn dan op de S21.

Er is ook draadloze en omgekeerde draadloze voeding, maar ze hebben dezelfde snelheden als op de vorige versie van de mobiele telefoon van respectievelijk 15W en 4,5W.

Specificaties, prestaties en software

Samsung houdt vast aan zijn beleid met twee chipset voor de S22-serie: als je in de VS of Azië woont, krijg je een telefoon met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, terwijl mensen in Europa en de rest van de wereld Samsung’s eigen Exynos 2200 krijgen.

De Exynos-chip is iets minder krachtig dan de Snapdragon, maar de meeste gebruikers zullen het verschil niet echt merken. Beide zijn top-end processors die je veel kracht geven voor gaming, videobewerking of AI-taken.

Beide chips zijn gekoppeld aan 8 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslag, afhankelijk van de versie die jij kiest en er is 5G-ondersteuning. De software hier is Samsung’s One UI, waarmee gebruikers van de apparaten van het merk bekend zullen zijn en het is over Android 12 gelegd.

Voor optimale bescherming is er alvast de Samsung Galaxy S22 telefoon case die een enorme variatie kennen. Zo kun je kiezen uit extra valbescherming om je ervan te verzekeren dat je smartphone een lang leven heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.