Mobielvriendelijke website

Mobielvriendelijke website laten maken

Het is belangrijk om een mobielvriendelijke website te hebben of te laten maken. De kracht hiervan is ongekend aangezien steeds meer mensen een mobiel apparaat gebruiken voor hun zoekopdrachten. Ook Google hecht hier sinds kort veel waarde aan. Je kunt je positie in de zoekmachine verbeteren door je website te optimaliseren voor mobiel gebruik. Ga je een website of webshop laten maken informeer hier dan altijd meteen naar. Het algoritme van Google past zich regelmatig aan de wensen van gebruikers aan. Daarom is het zo belangrijk dat jij dit ook bij kan houden. Een webdesigner of marketeer kan jou hier veel over uitleggen. Vaak is het nog niet eens zo moeilijk om een herkenbare en snelle website te hebben op mobiele apparaten. Mobiele apparaten zijn de toekomst en vervangen op steeds meer plekken pen en papier.

Redenen voor een mobielvriendelijke website

Een van de belangrijkste redenen voor een mobielvriendelijke website is de Google update afkomstig uit 2015. Maar sinds Juni telt dit ook mee in de SEO score van je website. Daarnaast komt er ook steeds meer verkeer via social media. Dit wordt in een apart venster als mobiele weergave weergeven. Je kunt hier dus niet meer een trage website of webshop hebben want dan haken veel potentiële klanten af. Om meer verkopen te genereren kun je het beste gebruik maken van call to action buttons. Deze zorgen ervoor dat klanten makkelijk kunnen bestellen op zowel desktop als mobiel. Daarnaast heeft het een positieve invloed op lokale zoekopdrachten. Hieruit komen in Nederland 45% van je bezoekers vandaan. Dit is dus bijna de belangrijkste markt waar je je op kunt richten. Het is natuurlijk ook toekomstbestendig en zo kun je jouw bedrijf nog jaren voortzetten.

Lees tip:  Digitaal adverteren

Hoe maak je een mobielvriendelijke website

Een mobielvriendelijke website maken kun je zelf doen of door een ervaren webdesigner. Het voordeel van een webdesigner is dat hij precies weet wat hij doet. Je kunt namelijk met de tutorial grote fouten maken. Fouten die wellicht je hele database en dus ook website op blazen. Vaak wordt hier niet zo heel veel voor gerekend. En voorzichtigheid is dan ook belangrijk. Je wilt immers niet dat je website een geruime tijd uit de lucht is. Elke minuut kost geld en tijd is ook geld. De meeste CMS systemen hebben ingebouwde mobielvriendelijke templates. Vooral WordPress en Joomla springen hier bovenuit. Dit komt omdat zij ook een community hebben wereldwijd. Daardoor kunnen zij snel inhaken op de nieuwste technologieën.

De aandachtspunten

Het is belangrijk om een mobielvriendelijke website te hebben. Echter is haastige spoed maar zelde goed. Daarom doe je er wijs aan om dit door een professioneel webdesignbureau te laten doen. Zij hebben dit klusje al zo vaak gedaan dat dit meestal in korte tijd te realiseren is. Daarnaast kun je ook je website kapot maken wanneer je een foutje maakt. Dit komt je dan vele malen duurder te staan als dat je het uitbesteed had. Houd altijd de laatste ontwikkelingen van social media en Google in de gaten. Zo weet jij dat je website bij de tijd is en mobielvriendelijk onderhouden kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.