Met Nord vpn veilig internetten, Netflix kijken en meer

Er is de laatste jaren steeds meer te doen over privacy online. Hoewel de overheid haar best doet met regelgeving, zoals cookies accepteren en een privacybeleid tonen, is het systeem zo lek als een vergiet. Nord vpn laat dit perfect zien met de dienstverlening die zij bieden. Je kunt namelijk bij Nordvpn met een VPN server verbinden op internet. Hierbij wordt jouw verbinding niet meer rechtstreeks gemaakt met de website of streamingdienst die jij bezoekt, maar gaat het via een omweg. Deze omweg, de VPN server, versleutelt jouw gegevens en zorgt ervoor dat jouw locatie onzichtbaar is. Er zijn meerdere aanbieders van VPN’s, echter Nord vpn hoort bij de meest betrouwbare. 

Nord vpn is volledig anoniem

Bij VPN aanbieders kan het beleid omtrent aanmelding wel verschillen. Sommige vragen gegevens van je, waardoor de VPN aanbieder wel weet wie jij bent. Nord vpn doet dit niet, je hoeft geen naam en adres op te geven. Zelfs de betaling hoeft niet per bank. Wanneer je dit via crypto doet, dan is via deze manier ook niet te achterhalen wie jij bent. Dit maakt deze aanbieder betrouwbaar, want zij hebben geen gegevens van je. Ze kunnen dus ook onmogelijk jouw internetgedrag tonen, mochten ze van hogerhand hier de opdracht voor krijgen. Er is echter nog een reden waarom dit niet kan.

Geen logs betekent niets over te dragen

Wanneer je internet, verschijnt jouw informatie op tal van plekken. Een bedrijf waarmee jij verbinding maakt met het internet ziet wat je doet, de website houdt de bezoekers bij, Google kijkt mee met jouw zoekgedrag, Facebook checkt wat je doet, en wie weet zit er zelfs spyware in de hardware die je gebruikt. Wanneer je met Nordvpn verbinding maakt, maak je het al deze partijen een stuk moeilijk om jouw gedrag te volgen. En Nordvpn houdt geen logs bij. Deze ‘zero logging policy’, zoals dit genoemd wordt, betekent dat er na jouw bezoek aan een site, na een download of na het streamen van een film of muziek, niets achterblijft op de servers van Nord vpn.

Lees tip:  Let hierop bij de aanschaf van een mobiel

Waar staan VPN servers?

VPN aanbieders maken gebruik van een server netwerk. VPN staat immers voor Virtual Private Network. Per aanbieder kan het aantal servers dat ze beschikbaar hebben, verschillen. Nord vpn heeft duizenden servers op allerlei locaties wereldwijd staan. Je maakt automatisch verbinding met de server die voor jou het snelste is. Maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld via een server in Amerika verbinding te maken. Het internet ‘denkt’ dan dat jij vanaf een Amerikaans adres aan het internetten bent.

De kosten van Nord vpn

Dat via een VPN internetten veiliger is, dat mag duidelijk zijn. Dat een VPN zoals Nord vpn jouw privacy waarborgt, staat ook vast. Maar welke prijs vraagt een VPN aanbieder hiervoor? Je zou een hoog bedrag verwachten, maar de realiteit is anders. Voor enkele euro’s per maand kun je hier al gebruik van maken. Abonnementen worden goedkoper naarmate de periode die je afneemt langer is. Mocht je een abonnement voor twee jaar afsluiten, maar er na een week toch weer vanaf willen? De meeste VPN aanbieders, en zo ook Nordvpn, hebben een proefperiode. De meeste mensen zullen dit niet hoeven en zeker gebruik blijven maken van deze dienstverlening. Kijk voor de beste deals op VPNdeals.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.