Heeft uw kind al een mobiele telefoon?

Op steeds jongere leeftijd krijgen kinderen te maken met mobiele telefoons. Waar we voorheen pas met onze 18e verjaardag een mobieltje hadden, zo hebben kinderen tegenwoordig op de basisschool al een GSM in hun bezit. Kinderen op jonge leeftijd hebben waarschijnlijk niet de allernieuwste en duurste smartphone, maar toch wel een luxe toestel waar sommigen nog jaloers op kunnen zijn. Sommigen staan er misschien raar van te kijken als ze een kind van ongeveer 12 jaar rond zien lopen met een mobiele telefoon. Toch is dat helemaal nog niet zo gek. Waarom niet?

Veiligheid staat voorop

De grootste reden dat kinderen op jonge leeftijd een mobieltje hebben is vanwege de veiligheid. Helaas komt het vaak voor dat kinderen het slachtoffer worden van pesterijen of andere narigheden. In zulke gevallen kunnen ze dan hun ouders bellen als er echt iets aan de hand is. Ouders weten dan ook waar hun kind uithangt en dat is al een hele geruststellende gedachte. Het kan ook zijn dat uw kind nog niet in het bezit is van een mobiele telefoon. Misschien beschikt uw kind nog niet over juiste leeftijd om er één te hebben. Wellicht worstelt u wel met de gedachte om er één te geven, maar heeft nog niet de daad bij het woord gevoegd. In dat geval is het een kwestie van tijd voordat uw kind ook een GSM heeft. Weet u al wel wat voor mobiele telefoon?

De juiste mobiel

Zoals aangegeven hebben kinderen op jonge leeftijd vaak geen luxe smartphone. Dat hoeft ook niet, want ze zijn nog veel te jong op al die moeilijke applicaties te begrijpen. Dat komt in de loop der jaren wel. Wat voor mobieltje geeft u dan? Als u in uw achterhoofd houdt dat het enkel bedoeld is om te bellen, sms’en en eventueel te appen, dan kunt u gewoon een simpele GSM voor uw kind kopen. Het enige wat u dan verder hoeft te doen is een prepaid simkaart aanschaffen en het tegoed op het mobieltje te zetten. U kunt dus nooit een foute keuze maken als het gaat om het kopen van een mobiele telefoon voor uw kind.

Lees tip:  Hoe betaal je zo weinig mogelijk voor je telefoonabonnement?


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.