Hoeveel is mijn mobiele telefoon waard?

Ben je van plan om een nieuwe mobiel te kopen en wil je weten wat je huidige mobiel nog waard is? De verkoop kan een leuk bedrag betekenen zodat je meer geld hebt voor de aankoop van het nieuwe model. Zo kan een iPhone 6S met 16GB interne opslagcapaciteit op dit moment voor meer dan 350 euro verkocht worden aan een inkoper. Op Marktplaats levert hetzelfde model in veel gevallen een vergelijkbaar bedrag op dat op kan lopen tot meer dan 400 euro.

Hoe hoog is de waarde?
De staat van een telefoon bepaalt voor een groot deel hoe hoog het bedrag is wat ervoor betaald wordt. Een beschadigde telefoon levert immers veel minder op. Dit geldt ook voor mobiele telefoons die niet meer werken. Een defecte telefoon is in veel gevallen niet eens te verkopen op een website zoals Marktplaats. Ook extreem verouderde telefoons hebben nog een verkoopwaarde. Niet op Marktplaats maar wel voor inkopers die de toestellen demonteren voor de materialen. Al de onderdelen die aanwezig zijn in mobiele telefoons zijn geld waard. Het gaat dan niet om het materiaal uit één mobieltje maar als je er 1000 kilo van hebt dan wordt het al een ander verhaal. Het recyclen van mobiele telefoon gaat op grote schaal zodat de kleine onderdelen samen een grote berg materialen opleveren.

Waarde bepalen
Je kunt ten eerste op Marktplaats kijken wat vergelijkbare modellen doen op de markt. Let op dat je precies hetzelfde model opzoekt met hetzelfde aantal GB’s opslagruimte, kleur en model. Er zit namelijk nogal eens verschil tussen de prijzen van de diverse modellen. Als je een stuk of 5 tot 10 advertenties bekeken hebt heb je een goed idee wat je mobiel nog waard is op een tweedehands website. Hierna kun je op de websites van inkopers controleren hoeveel deze bieden voor je mobiel. Op de website van bijvoorbeeld Gsmloket wordt direct een bedrag geboden voor je mobiel. Dit is vaak iets lager maar het voorkomt dat je er veel tijd aan moet besteden. Je hoeft dan geen advertentie te maken, geen mensen te woord te staan en je krijgt geen vreemden aan de deur. Het gebrek aan moeite zorgt ervoor dat inkopers steeds meer bezoekers verwelkomen.

Lees tip:  4G in het buitengebied: wat is er mogelijk?


Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.