beste sim only abonnement

Hoe vind je het beste sim only abonnement?

Een sim only-abonnement uitkiezen is best een lastig karwei. Qua soorten abonnementen is er namelijk nogal wat keuze voor de Nederlandse consument. En dat kan het best moeilijk maken om een goede beslissing te maken over welk abonnement nu het beste bij jou past.

Gebruik een goede online vergelijker voor sim only abonnementen
Een van de beste manieren om een goed sim only-abonnement te vinden, is door online aanbieders van deze abonnementen te vergelijken. Er zijn enkele goede vergelijkingssites op internet te vonden die een eerlijke prijs-kwaliteitvergelijking maken door abonnementen voor sim only op vergelijkbare vlakken naast elkaar te zetten. Een betrouwbare en efficiënte vergelijkingssite is Totaalbesparen.com, waar je de abonnementen op dezelfde punten goed naast elkaar kunt zetten om de beste keuze te kunnen maken. Gebruik hun sim only vergelijker om de goedkoopste te vinden.

Met specifieke aanbieders meer kans op voordelig slagen
Over het algemene kun je ervan uitgaan dat virtuele providers, zoals Simyo en Tele2, voordeliger zijn qua sim only abonnementen dan de grotere netwerkbeheerders als Vodafone, KPN of T-Mobile. De reden hiervoor is heel simpel: omdat deze kleinere aanbieders een beperkter marktaandeel hebben en niet zo bekend zijn als de grote bedrijven, proberen ze op te vallen door scherpe tarieven te hanteren!

Kies voor langere abonnementsperioden
Een langer abonnement biedt doorgaans voordeliger prijzen. Simpel: providers willen natuurlijk en zo lang mogelijk contract aangaan en kiezen daarom voor korting bij het afsluiten van een langere termijn. Probeer daarom te opteren voor een drie- of tweejarig contract in plaats van een eenjarige verbintenis. Deze beslissing kan je al snel tientallen euro’s voordeel opleveren!

Overweeg een abonnement met een los toestel
Als je kiest voor een sim only contract met een losse smartphone erbij ben je in sommige gevallen voordeliger uit dan bij een gesubsidieerde telefoon inclusief een abonnement. Om deze reden is het aan te raden om de kosten voor toestel en abonnement over de gehele periode goed te vergelijken!

Laat je niet direct verleiden door kortingsacties
Meestal zijn kortingsacties maar beperkt geldig. Vaak krijg je of enkele maanden een korting of over de volledige duur van je sim only abonnement. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van de precieze duur en voorwaarden rondom kortingen, voordat je een contact afsluit. En bereken daarbij de kosten die je over de gehele abonnementsduur maakt.

Let op hoe er met telefoongesprekken omgegaan wordt
Wanneer je veel telefoneert met jouw smartphone is het aan te raden om goed te kijken naar hoe de provider omgaat met de belminuten. Bij diverse providers worden deze naar boven afgerond. Ga het liefste voor een bundel met wat meer belminuten, bijvoorbeeld 300 in plaats van 200 belminuten, om te voorkomen dat je belminuten opraken en je duur bij moet kopen.

Houd het nummerbehoud in de gaten
Bij een overstap naar een nieuwe provider is het aan te raden om te kiezen voor nummerbehoud. Dit is namelijk gratis en helpt je voorkomen dat je een nieuwe telefoonnummer moet onthouden.

Lees tip:  Tips voor datagebruik in het buitenland


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.