Hoe kiest u een voordelig telefoonabonnement?

Wanneer u op het punt staat om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een los toestel, een tweedehands mobiele telefoon, een refurbished toestel, of een mobiele telefoon met abonnement. Daarbij zou u ervoor kunnen kiezen om een bestaand toestel te behouden en alleen een nieuw telefoonabonnement af te sluiten, denk hierbij aan een sim only bundel. Een derde optie zou een prepaid simkaart kunnen zijn, al wordt dat tegenwoordig steeds vaker afgeraden bij het gebruik van een smartphone.

 

Verschillende soorten telefoonabonnement

Het kiezen van een telefoonabonnement is in de afgelopen jaren steeds lastiger geworden. Dit komt enerzijds doordat de technologische ontwikkelingen binnen de smartphones zelf steeds minder groot zijn geworden en anderzijds door het feit de mogelijkheden van sim only bundels flink zijn toegenomen. Bij veel telefoonabonnementen met toestel is de samenstelling van het abonnement al voor u bepaald. Hierdoor is de kans groot dat u aan het eind van iedere maand tegoed overhoudt, wat u niet mee kunt nemen naar een volgende maand. Met een sim only bundel voorkomt u dit! Een sim only bundel kunt u namelijk geheel naar eigen inzicht samenstellen. Het nadeel aan een sim only telefoonabonnement is dat er geen toestel bij het abonnement zit.

 

Online telefoonabonnement vergelijken

Mocht u een nieuw telefoonabonnement af willen sluiten, dan is het raadzaam om vooraf een vergelijking op internet te maken. Er zijn verschillende tools op internet te vinden, waarmee het vergelijken van telefoonabonnementen heel eenvoudig is. Bij het gebruik van deze vergelijkingstools kunt u aangeven hoeveel belminuten, mobiele data en sms’jes u maandelijks verwacht te verbruiken. De vergelijkingstool bepaalt vervolgens welk telefoonabonnement het beste bij uw verbruik aansluit.

 

Tip: kijk altijd goed naar de welkomstacties die providers aanbieden! Deze acties worden vaak niet in de vergelijkingstools meegenomen.

Kijk hier voor je nieuwe mobiele abonnement

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.