Hoe betaal je zo weinig mogelijk voor je telefoonabonnement?


Enkele jaren geleden moest iedereen nog telkens zijn tegoed opwaarderen om te kunnen bellen. Tegenwoordig maken nog maar heel weinig mensen hier gebruik van. Nagenoeg iedereen sluit vandaag de dag een abonnement af. Op deze manier betaal je een vast bedrag per maand en meestal krijg je hier dan een telefoon bij. Een ideale manier natuurlijk om met de trends op smartphonegebied mee te gaan. De meeste abonnementen kennen immers een looptijd van twee jaar, waardoor jij na deze periode weer een nieuwe smartphone uit kunt zoeken. De kosten voor veel telefoonabonnementen rijzen tegenwoordig echter de pan uit. Voor sommige mensen is dit gewoonweg niet meer betaalbaar. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een stuk minder te betalen voor je telefoonabonnement. Hoe je dit doet, vertellen we je in onderstaande tekst.

Kijk niet alleen bij grote aanbieders
Veel mensen kijken vaak alleen bij grote aanbieders als Vodafone wanneer zij een nieuw abonnement voor hun smartphone af gaan sluiten. Dergelijke bedrijven hebben vaak een goede naam opgebouwd, maar dit resulteert ook vaak in hoge prijzen. Er zijn vandaag de dag genoeg aanbieders op de markt waar je voor een stuk minder geld een abonnement af kunt sluiten. Richt je dan ook niet alleen tot de marktleiders, maar kijk ook eens verder dan dat. Op deze manier is de kans een stuk groter dat jij behoorlijk minder geld kwijt bent voor het afsluiten van een abonnement voor je smartphone.

Aanbieders vergelijken
Heb jij geen idee bij welke aanbieder jij een abonnement voor je smartphone af moet sluiten? Dan is het vaak goed om de verschillende aanbieders met elkaar te mobiel-abonnement vergelijken. Kijk bijvoorbeeld voor informatie op deze site. Dit kun je natuurlijk doen door afzonderlijk op de sites van de verschillende organisaties te kijken, maar dit is vaak behoorlijk onoverzichtelijk en kost bovendien veel tijd. Veel mensen weten in dat geval bovendien niet waar ze moeten beginnen met zoeken. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om de aanbieders van mobiele telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken. Hier zijn zelfs speciale websites voor gemaakt. Op dergelijke sites voer jij in wat je in je abonnement wilt en vervolgens wordt er een vergelijking gemaakt tussen de aanbieders. Hier rolt vervolgens het goedkoopste abonnement uit, waardoor jij in één oogopslag kunt zien waar jij het voordeligst een abonnement voor je smartphone af kunt sluiten.

Lees tip:  Hoeveel is mijn mobiele telefoon waard?

Aanbiedingen in de gaten houden
Veel aanbieders van abonnementen voor smartphones hebben behoorlijk vaak leuke aanbiedingen. Bij dergelijke aanbiedingen is het vaak mogelijk je bundel kosteloos te verhogen, maar het komt ook geregeld voor dat je voor minder geld een abonnement af kunt sluiten. Zeker wanneer je maar weinig geld uit wilt geven aan een abonnement, is dit een ideale oplossing. Het is in dit geval wel zaak om ook zelf op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen, want hier wordt lang niet altijd reclame voor gemaakt. Op televisie en in de geprinte media zie je vaak aanbiedingen staan, maar dit zijn lang niet altijd ook de beste aanbiedingen. Trek er dus eens een middag of avond voor uit en ga rustig op zoek naar goedkope abonnementen voor je smartphone.

Sim Only afsluiten
Wanneer jij maandelijks niet veel geld uit wilt geven aan je telefoonabonnement, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een Sim Only-abonnement af te sluiten. Dit is tegenwoordig bij vrijwel iedere provider mogelijk. Groot voordeel is dat de kosten voor een dergelijk abonnement vaak laag liggen. Hier zit echter geen telefoon bij, waardoor je dit nog uit eigen zak moet betalen. Heb je nog een goedwerkende smartphone? Dan kan Sim Only de perfecte oplossing zijn. Je betaalt in dat geval namelijk alleen maar de lage abonnementskosten en dat is alles. Wanneer je ook een nieuw toestel wilt, is een dergelijk abonnement lang niet altijd aantrekkelijk. Je moet het toestel namelijk in één keer betalen en dat is tegenwoordig meestal een aanzienlijk bedrag.

Lees tip:  Nexus 6P

BewarenBewarenComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.