Besparen op een mobiel abonnement

Hedendaags is er wat smartphones betreft voor iedereen voldoende keus. De smartphones worden aangeboden in alle soorten en maten maar ook in verschillende kleuren. De smartphones steeds compacter, lichter, dunner en krijgen een steeds verder verfijnd touchscreen. Het mobieltje is niet meer enkel een telefoon om mee te bellen maar tevens een mini laptop waar alle zaken in bijgehouden kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat het mobieltje erg belangrijk is geworden in ons leven.

Hoe komen de prijzen van mobiele telefoons tot stand?

Door de technische mogelijkheden zijn smartphones van tegenwoordig alleen maar prijziger geworden. Wat er voor een mobieltje moet worden neergelegd is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs is afhankelijk van of het in samenhang met een mobiel abonnement wordt genomen of als een los toestel. Om de prijs van de mobiele telefoon te bepalen zijn de maandelijkse tarieven van belang. De kosten van de telefoon zitten verwerkt in het abonnement. Een goedkoop maandtarief leidt hierdoor tot een duurder toestel.

Hoe besparen op de kosten van een mobiel abonnement?

Er zijn honderden telefoon abonnementen af te sluiten. Bij veel van deze abonnementen zit het toestel er gratis bij of voor een kleine vergoeding. Dit wordt een abonnement met toestel genoemd. Een iPhone abonnement met SE toestel is al vanaf gratis verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om een losse simkaart te kopen. Een abonnement met alleen een simkaart is een sim only. De maandlasten zijn bij dit abonnement veel lager. De kosten van de mobiele telefoon zijn er niet in verwerkt. In combinatie met een prepaid telefoon zijn de maandtarieven zeer goedkoop.

Lees tip:  De ontwikkeling van mobiele apps

Is een prepaid simkaart goedkoper?

Doordat er beltegoed kaarten worden gebruikt bij een prepaid simkaart is er geen sprake van maandelijkse tarieven zoals het geval is bij een normaal abonnement. Bij een prepaid simkaart is echter geen mobieltje inbegrepen. De prijs van een los toestel met een sim only abonnement is voordeliger dan een abonnement met toestel. De initiële uitgave is echter hoger. Iemand die het geld heeft kan besparen door de telefoon apart te kopen en een sim only abonnement te nemen.

 Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.