T-mobile 4G thuis

4G in het buitengebied: wat is er mogelijk?


Een snelle verbinding met het internet in het buitengebied is geen vanzelfsprekendheid. Hoe verder je van de bewoonde wereld woont, hoe minder mensen je kunt ontmoeten, en dan is een vlotte internetverbinding essentieel. Maar ook als je bijvoorbeeld een bedrijf runt in het buitengebied kun je jezelf geen haperende verbinding permitteren. 4G voor thuis kan in veel gevallen uitkomst bieden. Maar hoe kom je aan het snelste internet tegen een redelijke prijs? En wanneer heb je 4G eigenlijk nodig? Hieronder lees je meer.

Wanneer 4G kiezen?

De mogelijkheden voor internet in het buitengebied zijn afhankelijk van meerdere factoren. Als er geen kabels liggen op de plek waar je woont en de wijkkast niet bereikbaar is, kan 4G de oplossing zijn. 4G voor thuis kun je zien als een alternatief voor glasvezel of ADSL. Hiermee kun je snel internetten, of dat nu voor je werk is of om een filmpje te streamen. Let op dat je in eerste instantie controleert of 4G wel mogelijk is op je postcode.

Snelste internet in het buitengebied

Hoe snel je internet is, hangt af van meerdere zaken. Welk abonnement je kiest is wellicht het meest belangrijk. De provider die de hoogste internetsnelheid in het buitengebied mogelijk maakt, is Internet Creators snel internet buitengebied met een snelheid van wel 600 Mbps. Met dit abonnement hoef je niet meer bang te zijn dat je een vergadering mist of dat je film vastloopt. Wat wel tegenvalt, zijn de abonnementskosten die aan de hoge kant zijn. Bovendien betaal je ook nog eenmalig €99 + €49 aansluitkosten.

Lees tip:  Oortjes met de beste features

Wat overigens ook van invloed kan zijn op de snelheid van je internet, is de plaatsing van de zendmast die met je 4G voor thuis in verbinding staat. Ook de hoeveelheid mensen die gebruikmaakt van je netwerk en de plek waar de router staat, kunnen het verschil maken..

Wat kost 4G?

De snelheid van je internet is natuurlijk belangrijk, maar wat als je niet teveel geld wil of kan missen? Het prijskaartje van je abonnement is afhankelijk van de provider die je kiest, en het aantal gigabytes (GB) dat je verbruikt. Met T Mobile 4G voor thuis heb je het voordeligste abonnement dat niet is gekoppeld aan een ADSL-oplossing. Het enige nadeel van dit abonnement is dat de maximale snelheid van je verbinding niet meer dan 25 Mbps is. Je moet ook voor de router betalen en het abonnement is niet geschikt voor zakelijk gebruik.

Je verbruik

Hoeveel GB’s je opmaakt, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar als je een grootverbruiker bent, is het 4G Unlimited abonnement van T-Mobile wellicht interessant. Je begint met een startbundel van 500GB en elke dag kun je gratis 5GB ophogen. Als je dan nog niet genoeg hebt, kun je ook nog 2GB per keer gratis activeren. Je kunt dus wel onbeperkt internetten, maar je moet telkens zelf actief GB’s bijhalen. Dat kan vervelend zijn als er meerdere mensen intensief gebruikmaken van het netwerk.

Wat te kiezen?

Als de prijs voor jou het belangrijkst is, dan zul je genoegen moeten nemen met een iets minder hoge internetsnelheid. Dit zou bij een normale situatie overigens niet tot problemen moeten leiden. Is de snelheid wel de hoogste prioriteit, dan moet je ook bereid zijn daarvoor te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.