3 redenen om voor een data simkaart te kiezen

3 redenen om voor een data simkaart te kiezen

Met de traditionele simkaart kun je, naast internetten, ook mobiel bellen en sms’en. Een prepaid data simkaart is echter anders: deze is puur op het internetten gericht. Deze simkaarten bevatten geen telefoonnummer, waardoor de simkaart alleen voor internetten op je apparaat geschikt is. Waarom zou je dan voor een data simkaart kiezen? Lees in dit artikel 3 redenen om voor een prepaid data sim te kiezen en lees meer over prepaid internet!

Waarom een prepaid data simkaart?

Wat zijn de redenen om voor een data simkaart te kiezen wanneer je gebruik wilt maken van mobiel internet?

  1. Voordelige tarieven: Je betaalt niet onnodig voor bellen en sms’en. Hierdoor bespaar je hierop en kom je dus sowieso goedkoper uit. Verder hanteren providers duurdere tarieven voor mobiele data wanneer je een normale prepaid simkaart koopt. Ook hierdoor kom je goedkoper uit wanneer je voor een data sim kiest.
  2. Oplossing voor meerdere apparaten: De data simkaart kun je natuurlijk in je telefoon plaatsen, maar ook in andere apparaten zoals GPS-trackers en MiFi-routers. Zo heb je met de combinatie MiFi-router en prepaid data sim bijvoorbeeld overal mobiel internet op meerdere apparaten. Een data simkaart is dus multifunctioneel.
  3. Veilig mobiel internet: Met een data sim heb je veilig mobiel internet, waar je ook bent. Dit in tegenstelling tot bepaalde (openbare) WiFi-netwerken. Deze WiFi-netwerken zijn namelijk lang niet altijd even goed beveiligd. Met een data simkaart is de kans dat je gegevens worden gestolen veel kleiner.

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen te vinden. Zo is de simkaart bijvoorbeeld onbeperkt houdbaar, waardoor de kaart nooit wordt afgesloten. Ook heb je snel en stabiel 4G internet.

Lees tip:  Heeft uw kind al een mobiele telefoon?

Hoe werkt prepaid internet?

Eigenlijk is prepaid internet vrij eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een prepaid simkaart. Deze bestel je online of koop je in een winkel. Vervolgens plaats je de simkaart in het apparaat dat je wilt gebruiken voor prepaid internet. Dit kan rechtstreeks een telefoon zijn, maar ook apparaten zoals MiFi-routers of bepaalde horloges / smartwatches.

Je bepaalt met prepaid internet zelf wanneer je ervoor kiest op te waarderen, en zit dus niet vast aan een bundel. Misschien ga je de komende week meer gebruik maken van je beltegoed, maar misschien pas volgende maand. Je raakt je tegoed in die situatie niet direct kwijt. maar met abonnementen wel. Prepaid internet wordt daarom dus ook vooral gebruikt door mensen die graag zelf bepalen wanneer ze kosten maken voor mobiel internet.

Meer weten? Alles over prepaid internet is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.