iPhone met OLED-scherm waarschijnlijk beschikbaar in 2018

Al enige tijd gaan er geruchten dat Apple binnenkort een nieuwe iPhone gaat aankondigen die is voorzien van een OLED-scherm. Bronnen melden nu dat dit nog wel een aantal jaar kan duren. Verwacht wordt dat de eerste iPhone met een OLED-scherm wordt verwacht in 2018.
De Japanse krant Nikkei heeft een bericht geplaatst waarin staat dat Apple zijn leveranciers heeft laten weten dat het pas in 2018 een OLED-scherm wil fabriceren voor de iPhone.
Dit heeft Apple medegedeeld in een nota waar de plannen voor de lange termijn in staan met de fabrikant. Dit nieuwe bericht spreekt de geruchten die eerder de ronde deden tegen.

LG is de leverancier van de schermen. Het bedrijf zou al volop bezig zijn met de ontwikkeling van de OLED schermen. Ook zou er een nieuwe fabriek worden opgezet in Korea waar grote hoeveelheden van de schermen kunnen worden geproduceerd voor Apple. In de Japanse krant valt te lezen dat de OLED-schermen moeilijk te maken zijn. Het zal nog wel even duren voor dat ze op grote schaal kunnen worden geproduceerd voor een nieuwe iPhone.
De Apple Watch is op dit moment het enige product van Apple dat is voorzien van een OLED-scherm. Samsung maakt op dit moment als enige OLED-schermen in grote hoeveelheden. Apple liet al aan aandeelhouders weten dat het bedrijf in de toekomst minder met Samsung wil gaan samenwerken.

OLED-schermen geven een uitstekende kleurwaarde en het voordeel is dat ze minder energie verbruiken. Apple is erg blij met de OLED-techniek. Dit liet het bedrijf al weten bij de lancering van de Apple Watch. Het ligt dus voor de hand dat van deze techniek ook gebruik wordt gemaakt voor de iPhone. De verwachting is dat dit in 2016 zal gaan gebeuren. Het zou natuurlijk kunnen dat men eerdere gebruik gaat maken van deze techniek!

Lees tip:  De refurbished iPhone 7

Meer lezen over iPhone onderdelen en producten? Kijk dan de website van Macmaniack. Hier vindt u altijd het laatste nieuws en trends!

 Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.